close
chevron_left close
search
EN

Deniz Portföy ESG Sürdürülebilirlik Serbest Fon ( DLG )

Sürdürülebilirlik temasına yatırım yaparak karbon ayak izini azaltmayı hedefleyen ve birikimlerini çeşitlendirmek isteyen nitelikli yatırımcılarımız için uygun olan fonumuzdur.

Fon Almak İstiyorum
  • Getiri (Aylık)
  • Getiri (Yıllık)
  • Fon Fiyatı (Birim)
  • Risk Seviyesi help_outline
  • Yatırımcı Profili
  • Yönetim Ücreti (Yıllık)

Portföy Yapısı

Fon, EUA (European Union Allowance – Avrupa Birliği Karbon Salınım Hakkı), CCA (California Carbon Allowance – Kaliforniya Karbon Salınım Hakkı), gibi karbon emisyon haklarının dayanak varlık olduğu vadeli işlem sözleşmelerine (futures) ve türev araçlara (forward, opsiyon ve swap sözleşmeleri) Bu finansal araçlara ve bu finansal araçlardan oluşturulmuş endekslere yatırım yapan yatırım fonlarına ve borsa yatırım fonlarına, Karbon emisyon haklarının dayanak varlık olarak kullanıldığı diğer para ve sermaye piyasası araçlarına, KraneShares Global Carbon Strategy vb. ETFlere yatırım yapılabilecektir. Fon sadece nitelikli yatırımcılara sunulmaktadır.

Alım Satım İşlem Detay Yapısı

09:00-16.00 arasında emir verilebilmektedir. İş Günleri saat 13.30’a kadar verilen alım talimatları, T akşam hesaplanan fiyat üzerinden, ertesi iş günü fon hesabına geçmektedir. 13:30'dan sonra ise T+1 fiyattan, T+2 de gerçekleşmektedir. (Fon hesabına geçene kadar Deniz Portföy Para Piyasası Fonu’nda (DLY) nemalandırılmaktadır.) Satım emirleri ise saat 13:30’a kadar, T akşam hesaplanan fiyat üzerinden, T+3 iş günü vadesiz hesaba geçmektedir. 13:30'dan sonra ise, T+1 fiyattan, T+4 de gerçekleşmektedir.

Vergilendirme

Gerçek kişilerin fon katılma payı alım satım kazancı %10, tüzel kişilerin fon katılma payı alım satım kazancı %0 oranında stopaja tabi olup kurumlar vergisine konudur.

Risk Seviyesi

Fon Varlık Dağılımı

Alternate Text
İzahname keyboard_arrow_up Yatırımcı Bilgi Formu keyboard_arrow_up İzahname Değişiklikleri keyboard_arrow_up Performans Sunumları keyboard_arrow_up Portföy Dağılım Raporları keyboard_arrow_up Finansal Tablolar keyboard_arrow_up Fon Tanıtım Dokümanı keyboard_arrow_up