close
chevron_left close
search
EN

Deniz Portföy Altın Fonu ( DBA )

Portföyünün en az %80'i Altın ve altına dayalı kıymetli menkullere yatırım yapmak isteyen yatırımcılar için uygun olan fonumuzdur.

Fon Almak İstiyorum
  • Getiri (Aylık)
  • Getiri (Yıllık)
  • Fon Fiyatı (Birim)
  • Risk Seviyesi help_outline
  • Yatırımcı Profili
  • Yönetim Ücreti (Yıllık)

Portföy Yapısı

Fon toplam değerinin en az %80’i devamlı olarak altına ve altına dayalı para ve sermaye piyasası araçlarına yatırılır. Fon getirisi hem usd döviz kuru hem de altının ons fiyatındaki hareketlerden etkilenmektedir.

Alım Satım İşlem Detay Yapısı

İş Günleri saat 13:30’a kadar verilen alım talimatları, T akşam hesaplanan fiyat üzerinden, ertesi iş günü fon hesabına geçmektedir. (Fon hesabına geçene kadar Deniz Portföy Para Piyasası Fonu’nda nemalandırılmaktadır.) 13:30'dan sonra ise T+1 fiyattan, T+2 de gerçekleşmektedir. Satım emirleri ise saat 13:30’a kadar, T akşam hesaplanan fiyat üzerinden, T+1 iş günü vadesiz hesaba geçmektedir. 13:30'dan sonra ise, T+1 fiyattan, T+2 de gerçekleşmektedir.

Vergilendirme

Gerçek kişilerin fon katılma payı alım satım kazancı %10, tüzel kişilerin fon katılma payı alım satım kazancı %0 oranında stopaja tabidir.  (Gerçek kişiler için 23.12.2020 ile 30.04.2024 tarihleri arasında yeni alım yapılan paylardan elde edilen gelir ve kazançlarda ne zaman satılırsa satılsın stopaj %0 uygulanacaktır.)

Risk Seviyesi

Fon Varlık Dağılımı

Alternate Text
İzahname keyboard_arrow_up Yatırımcı Bilgi Formu keyboard_arrow_up İzahname Değişiklikleri keyboard_arrow_up Performans Sunumları keyboard_arrow_up Portföy Dağılım Raporları keyboard_arrow_up Finansal Tablolar keyboard_arrow_up Fon Tanıtım Dokümanı keyboard_arrow_up